PIŠKOTKI

 

KAJ SO PIŠKOTKI

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani shranijo v brskalnik uporabnika. Piškotki omogočajo učinkovitejše delovanje spletne strani ter boljšo uporabniško izkušnjo. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom izbranega brskalnika uporabnika, kar pomeni da se lahko njihovo shranjevanje omeji ali celo onemogoči. Piškotki sami niso škodljivi.

Več o posameznik piškotkih si lahko preberete tukaj.

 

ZAKAJ UPORABLJAMO PIŠKOTKE

Piškotke se lahko uporablja za različne namene. Predvsem piškotki uporabniku omogočajo hitrejšo in enostavnejšo uporabo spletnega mesta ter obogatijo celotno uporabniško izkušnjo. Prav tako se piškotke uporablja za spremljanje statistike spletne strani.

 

PIŠKOTKI NA AIK-AUDIO.COM

Spletna stran aik-audio.si uporablja piškote za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analitične namene. To nam omogoča, da lahko spremljamo vedenje uporabnikov in posledično izboljšamo delovanje spletne strain. Z nadaljevanjem uporabe te spletne strani, potrjujete da se z uporabo piškotkov na tej strani strinjate.

 

Vrste piškotkov uporabljene na aik-audio.si:

1. NUJNO POTREBNI PIŠKOTKI

Ti piškotki so nujno potrebni za delovanje strani in ne morejo biti onemogočeni. Spletna stran aik-audio.si lastne piškotke uporablja za:

  • nemoteno delovanje spletne košarice in izvedbe spletnega naročila
  • ugotavljanje ali imate lasten račun na strani
  • zapomnitev osebnih nastavitev iskanja po strani
  • zapomnitev strinjanja s piškotki na strani
  • prikazovanje predhodno obiskanih strani na aik-audio.si
  • omogočanje komentiranja na strani
PIŠKOTEK NAMEN ČAS POTEKA
cookie_notice_accepted Obvestilo o piškotkih potrjeno 1 mesec
woocommerce_items_in_cart Število izdelkov v košarici Trajanje seje
woocommerce_cart_hash Zapomnitev izdelkov v košarici Trajanje seje
wp_woocommerce_session_* Sledenje trenutnemu nakupu 2 dni
2. ANALITIČNI PIŠKOTKI

Stran uporablja tudi piškotke za ugotavljanje obnašanja uporabnikov na strani (število obiskovalcev, vrsta uporabljene tehnologije, čas porabljen na spletni strani, najbolj obiskane strani…), kar nam omogoča izboljševanje uporabniške izkušnje. Stran uporablja Google Analytics.

PIŠKOTEK         NAMEN   ČAS POTEKA
_ga         Spremljanje analitike; Google Analytics   2 leti
_gat         Spremljanje analitike; Google Analytics   10 min

3. PIŠKOTKI DRUŽBENIH OMREŽIJ

Za lažje deljenje vsebine na aik-audio.si so poleg produktov v katalogu izdelkov postavljeni gumbi za deljenje na družbenih omrežjih. Piškotki so v tem primeru odvisni od vaših nastavitev o zasebnosti na omenjenih družbenih omrežjih.

 

KAKO ONEMOGOČITI PIŠKOTKE

Vse piškotke, ki niso nujni za delovanje strani, lahko onemogočite v vašem izbranem brskalniku. To bo onemogočilo tudi optimalno delovanje spletne strani. Več o tem kako onemogočiti piškotke v različnih brskalnikih lahko preberete na spodnjih povezavah.

Chrome

Safari (stran v angleškem jeziku)

Internet Explorer

Mozilla Firefox